Lessen voor beginners

Beginnende jeugdspelers kunnen wekelijks 1u training volgen om ervaring op te doen met het golfspel. Onder leiding van pro Fernand komen alle facetten aan bod van het putten tot de swing. Ook wordt er spelenderwijs stil gestaan bij de golfetiquette en de eerste golfregels.

Naast het golfspel is er ook aandacht voor de fysieke ontwikkeling en krijgt elke jeugdspeler de kans om met plezier op eigen tempo te groeien in een fijne omgeving.

De beginnende jeugdspelers worden in groepen ingedeeld volgens leeftijd en spelniveau.

In 2021 vinden de lessen plaats op zondag voormiddag.

Interesse in twee gratis introductielessen om te ervaren wat golf is? Contacteer ons.

Stappenplan tot aan handicap 54

Het halen van Clubhandicap 54 bij de jeugd is onderverdeeld in 5 stappen. Bij elke stap hoort een te behalen tassenlabel:

  • PAR,
  • Birdie,
  • Eagle,
  • Albatross (Golfbaanpermissie)
  • en uiteindelijk Clubhandicap 54.

Elke stap heeft een aantal vereisten en vanaf tassenlabel Birdie zijn er ook bepaalde vaardigheden in de stap opgenomen. In de laatste stap worden ook de golfregellessen gevolgd en kan de jeugdgolfer een Qualifying kaart over 9 holes lopen.

In deze ronde golf moeten tenminste 18 punten gehaald worden om de handicap 54 te halen. Deze Qualifying kaart moet ondertekend worden door een marker met minimaal handicap 54, de marker is de pro of een lid van de jeugdcommissie.